Аз пък наскоро (най-накрая) преинсталирах УСУ-то на лаптопа на майка ми - досега си караше близо 3 години само с УСУ 5, понеже си й работеше ОК, а и не бях сигурен дали има смисъл да мъча 5-годишния хардуер...
Беше приятна изненада че всъщност с УСУ 8.2 (с изключени ефекти и фирмен драйвер на nvidia) работи по-добре отколкото работеше с УСУ 5

Дори използвах старата домашна папка (наложи се да изтрия някои конфигурационни файлове, тъй като визуалния стил се объркваше). Като цяло, за половин час бях готов...
Въпреки KDE-то, и въпреки това че при някои хора е обратното, в моя случай абсолютно имаше файда от актуализацията

И й заема само няколко гигабайта от така или иначе ограничения диск. Ако бях сложил Windows 7 (за което и дума не е ставала, въпреки че има лицензиран такъв, защото е учител) щеше да иде половината диск ей така - за един MS Paint...).
Едно от полезните неща в по-новите издания на УСУ (7 и

е и възможността за махане на по-голямата част от пакетите, които идват стандартно в УСУ, така че човек да може да си остави само програмите които ползва, без да губи
персонализациите на УСУ.
"My mind is going. I can feel it. There is no question about it. I can feel it. I can feel it. I’m afraid."