от tsveto » 26 Май 2011, 23:13
В днешно време интернет браузърът е една от най-често и най-много използваните програми от ползващите компютър хора, защото всички ние прекарваме все повече време сърфирайки в интернет, независимо дали по работа или просто за развлечение... Помня преди 10-тина и повече години назад, когато повечето хора ползващи компюътър не бяха чували за друг браузър освен интернет експлорера на майкрософт, камоли да ползват нещо различно. Днес слава Богу поне в това отношение нещата коренно са се променили и все по-малко хора ползват интернет експлорера, а ползват другите популярни браузъри каквито са Google Chrome, Mozilla Firefox и разбира се Opera, която аз от дълги години много уважавам. Имам лични наблюдения за това което говоря, понеже работата ми като техник в кабелен оператор ежедневно ме поставя пред компютрите на различни хора. Почети вече няма компютър на който да няма повече браузъри, обикновенно това са Google Chrome, Mozilla Firefox и понякога и Opera, но за съжаление под windows и то най-често пиратско копие. Малко тъжна е тази картина, но в България дори доста заможни и с възможности хора ползват нелецинзирани версии на windows... По рядко съм срещал компютри, обикновено лаптопи с Mac OS и за съжаление съвсем рядко виждам Линукс на компютрите на хората, което малко ме натъжава. Но да не се отклонявам повече от темата, тук аз дадох гласа си за Chromium. Той е бърз с отворен код и има уникалната много ценна за хора като мен, които не са на "ти" с английския - да превежда на български език цели сайтове, само с натискането на един бутон! Има вече някой други Линукс дистрибуции при които Chromium е основния браузър. И за Mozilla Firefox не мога да кажа лоши думи, ползвам понякога и него също.... Така, че който и браузър да сложите Вие като основен, аз така или иначе ще продължа да ги ползвам и трите!
Не е важно дали си як! Важно е да си маниак!!!