Страница 1 от 1

Усу 9 не стартира

МнениеПубликувано на: 27 Дек 2016, 09:26
от nikiww
Честита коледа.

Имам проблем с усу-то, стартира до някъде и спира. Вчера си играх с gparted , е не си играх, а само погледнах дяловете, защото не иска да отваря ntfs дялове и изглежда съм променил дяла на Усу и сега не стартира. Стигам до рековъри менюто и там дава грешка в дяловете. През терминала би трябвало да ги оправя, но не знам как. Ако някой има време по празниците да обясни как става ще съм благодарен, ако не довечера преинсталиране и готово. Ползвам Линукса и съм доволен, даже много. Но до там, интернет, скайп, вчера боднах принтера и за 5 секунди тръгна, на Уина няма да Ви казвам каква мъка беше. Искам да кажа,че просто го ползвам, но как се поправят разни неща не знам, нямам време. То кой ли има. Та ако някой иска да обясни да е за много начинаещ. Весели празници на всички и щастлива нова година.

Re: Усу 9 не стартира

МнениеПубликувано на: 06 Яну 2017, 08:26
от nikiww
Оправиха се нещата. Не можах да оправя стартирането, т.е. преинсталирах и така тръгва. Дяловете се оказа, че не се зареждат и не мога да ги отворя заради Уиндоус 10, не гасне, а остава в хибернация или заспиване. Оправя се като се влезне в Уиндоуса и се махне отметката на "Разреши бързо стартиране" в настройките на захранването. Това е от мен. Поздрави :)

ПП Е все пак ако някой иска може да обясни как да се поправи стартирането.

Re: Усу 9 не стартира

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2017, 15:02
от nikiww
Проблема се оказа в Уиндоус 10, че не се гаси а заспива и за това не може да монтират и да се отварят дяловете. В тъпия Уин се маха отметката за бързо стартиране и нещата се оправиха.