Моделът в момента е на Canyon CNP-WF514N1,китайщина някаква.Нямам никаква представа има ли възможност за връзка по ssh или telnet(имам възможност да попитам).Това е рутер.Смених го защото нещо започна да ми прекъсва обмена през ЛАН-а(най-вероятно е тръгнал да заминава).Но принципа на конекция е същият.АП-та същo бе Canyon CN-WFAP N1H7410105.Понеже имах доста бройки експериментирах с префлашване.Той е копие на Edimax.Префлашнах го с фърмуера на Едимакс-нищо не се промени.Но второто у-во при същата процедура умря.Не съм сигурен какво ще стане и не смея да опитам и с рутера.wlan0 вече не се вижда.Имам 2 ланкарти,затова ти обявих eth1.
Схемата която работи в момента е: ЛАН на ПС>ланкабел>рутер(АП)>WiFi конект с другия рутер(съседския)>получавам нет от него и обратно>WiFi моя рутер>ланкабел>ЛАН нa ПС.
Начинът ми на конекция:
1. Пълен ресет на АП(рутер).
2. Задаване на ръчно ИП на ланкартата за да се логна в у-вото.
3. Влизам в настройките.
4. Задавам режим "Инфраструктура".
5. Задавам автоматично DHCP.
6. В раздел "Wireless" скривам името на у-вото(Disable Broadcast ESSID).
7. С натискането на бутон "Site survey" ми се отваря нов прозорец с всички(включително и скритите) мрежи (Единственото място от където мога да си видя мрежата),виж приложената картинка.
8. Маркирам "моята" мрежа и натискам бутона "Done",след него "Aply" и изчаквам у-вото да се рестартира.
9. Излизам от у-вото.
10. На ланкартата задавам автоматично ИП.
11. Не е необходимо,но за всеки случай рестарт на ПС.
Може не всичко да е точно в тоя ред,но действията са тези.Точки 8,9,10 и 11 задължително в такъв порядък.
И имам интернет на ПС-то.
За да си погледна мрежата не е необходимо да променям от автоматично на ръчно ИП-то.Нали вече съм в мрежата на рутера.С АП-та не е така,там си иска ръчно ИП.
Дали успях с това разточително описание да те улесня?Дано не съм те отегчил с обясняване на неща,които,убеден съм,са ти пределно ясни.Но ти настоя:
stancho написа:Да ясно ми е как става, не се притеснявай да разводняваш темата. Колкото повече, толкова повече

P.S.
Току що получих отговор на въпроса дали рутера има възможност за връзка по ssh или telnet.Отговорът е "Да!".Но имаше обратно запитване-А кой ще обясни на насрещното у-во как да те търси?За съжаление съседа ми е обикновен усер.Всички тия неща са му тъмна Индия и дума да не става аз да му пипам (или някой друг) в настройките на рутера.