МВ: Gigabyte GA-EP35-DS3
Чип: Intel Bearlake P35
ЦПУ: DualCore Intel Pentium E6500, 2933 MHz (11 x 267)
Видео - вграденото интелско
Звук на дъното Realtek ALC889A @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]
Звук на PCI Creative SB Live! 24-bit (SB0410) Sound Card
HDD Хитачи 1ТБт разделен на 2х500
Не е първа младост компютърчето, но засега ми върши идеална работа. Успява дори да ми пусне 3D 1920х1080 на телевизора със звук 5+1 и то без изобщо да засича - та затова и не планирам засега да го сменям.
Този път срещнах следните проблеми с които неуспях да се справя (търсих решения в този форум защото инасталирах УСУ 9.1 десктоп 32bit):
Звукът ми и на двете звукови карти е ужасен. На вградената "свисти" и "жужи", на на креатива "пука" На всичко отгоре на креатива изобщо се чува само единият канал - левият. Да уточня, че на креатива са ми слушалките, а на реалтек- а ми е системата 5+1 (тя пък работи само двата предни високоговорителя. Задни, център и буфер ги няма. Освен това аз искам да ги разменя - креатива да ми е по подразбиране включен (сега е обратното. Опитах през "настройване на ѝвук и видео - контролен модул на КДЕ", опитах и през "Алса" (мисля че беше) - няма резултат. Отворих Драйвър мениджър- а (дали правилно го написах - незнам английски) - нищо няма в него. Празен. Отворих Информационен център и виждам че креатива е погрешно разпознат като някаква друга карта, а и реалтек- а също. Реших, че е добре първо да обновя системата, може да има нещо фикснато. Пак тук прочетох, че има проблем с MUON - да се ползва Синаптик. Стартирам Синаптик, вкарвам си великата парола 1 и получавам съобщение:
"Възникна грешка. Налице са следните детайли: "Е: Процесът dpkg е беше прекъснат. Проблемът трябва да се коригира чрез ръчно изпълнение на „sudo dpkg --configure -a“.
E: _cache->open() failed, please report." Следва бутон "Затвори" и толкова!
Е, казвам си - Като нямам боб ще ядем леща! Пускам MUON Той поне стартира, но 3 часа чака за някакъв "конфигурационен файл", и още щеше да си чака, но на мен ми се изчака чакалото и го праснах.
Пропуснах да отбележа, че докато инсталирах ОС всичко мина успешно. Невъзникнаха никакви грешки. Проблем с хардуеера няма - рестартирам в Win XP и там всичко е 6!
Ако някой има желание - всяка помощ ще ми е добре дошла. Само дано не се налага да пиша пак разни заклинания в конзола. 21 век сме все пак