@me4oslav трябваше да го запазиш - за подпалки

Но не се учудвай - в повечето списания пишат такива неща. Все пак издаването на хартиено списание вместо онлайн е доста по-скъпо и трябва да се "съобразяват" със спонсорите.
Тези списания са един вид рекламна брошура...
Спомням си времето когато започна да излиза списание "Софтуер", през 2000г. май беше. В началото много ни кефеше - в ония времена когато Интернета беше dialup с Интернет карти беше супер полезно.
Имаше ЦЯЛ ДИСК с програми, и авторите като цяло бяха ентусиасти.
След няколко години като им "порастна работата" (и тиража), нещата се промениха - редовно се прехласваха по поредната версия на Photoshop, която има "убийствени функции", или по предстоящия да излезе Windows Longhorn и т.н...
С една дума, всичко стана много тенденциозно и изкуствено. Тогава и загубхме интерес към него и спряхме да го четем и купуваме. Сега дори не знам дали се издава още...
Същата история е и с останалите IT списания.
Доскоро в работата ми получавахме списание .NET (най-общо казано, списанието е за Интернет технологии). То пък беше върха на сладоледа - пишат се някакви статии, които нямат никаква допирна точка с българския читател.
Имаше и разни уроци и примери в него, и нещо в мен се пречупваше всеки път като виждах скрийншотове правени под MacOS. Просто не виждам къде е логиката, имайки предвид колко малко хора в България имат макове. А пък тези дизайнери които имат, едва ли четат уроци точно от списание .NET

И там се говореше често за Photoshop. Photoshop това, Photoshop онова, Apple еди какво си...
И никаква индикация че всъщност Интернет се задвижва от свободни технологии и софтуер - Apache, MySQL, PHP...
Като резултат, отказахме да се абонираме пак за него

Един вид компенсация за мен е, че спечелих едно календарче от коледната им томбола, та не съм съвсем валат...

Та така... нашите списания са тенденциозни. До едно.
"My mind is going. I can feel it. There is no question about it. I can feel it. I can feel it. I’m afraid."