Здравейте на всички, нов съм във форума и затова ще пиша директно какво имам и какво евентуално търся.
От доста време се люшкам между Windows i Limux. Windows отдавна са ме загубили като клиент, но го ползвам само заради видео и фотообработващите програми. Ползвам основно Adobe lightroom i Photoshop. За видеообработваща няма да пиша сега. Знам, че има заместители под Линукс. Но проблема е че основно работя на лаптопа ми който е Lenovo W500 intel core 2 duo T9400, Ati Firegl V5700 . И тук може би вече разбирате къде е проблема. Голяма зор с тази видео карта и поздкарването й читаво по линукс. По ми е лесно да работя под линукс, ползвал съм от УСУ 7.0 до 8.3, пробвах и Linux Mint 17.0 32 i 64 bit версия. Но видеото ми буквално забива и насича. Лаптота съм го оптимизирал от към температура максимално, но под Windows, ненатоварен с включено видео е около 45 градуса, с вградената видеокарта е 35-40 градуса. Под линукс не са така нещата. Минавам към въпроса вече конктретно. Някой инсталирал ли е линукс, която и да е версия на лаптоп с подобна видеокарта и постигал ли е успех и ако да - КАК? Защото искам и аз да постигна тоя успех. И да забравя за Windows освен когато преинсталирам чуджи компютри

. Благодаря ви предварително за усилието да ми прочетете поста и за отговорите!