Всичко, което съм научил за компютрите съм го научил на него!
Представете си колко пъти съм го преинсталирал!

Има 1 GB RAM памет, 80 GB твърд диск и 256 GB Intel видео карта.
И освен, че когато го ползвах с Windows загряваше и се изключваше, други проблеми съм нямал, но това БЕШЕ проблем.., след като инсталирах последната версия на BIOS-а и преминах на Linux нито веднъж не е изключил!
Ефектите работят! И всичко друго тръгва от раз.. ползвам го за всичките неща, който ти си описал!
По българските магазини върви с 2 GB RAM и 160 GB твърд диск за по 450/500 лв.
Но в го има и за по 100/150 долара.
Има много добра поддръжка на драйверите и хардуера под Linux и .
С всичко това искам да кажа, че Acer макар и да са евтини, са и качествени (работил съм и с други Acer-и)!
От друга страна съм имал допир само веднъж в живота си с един HP G50-126NR и имам много лоши впечатления!
Екрана беше много нестабилен и се клатеше в резултат на което се беше откъртил, много шумеше и за 3-те си GB RAM вървеше доста бавно!
Другото, което ме учуди в този HP, беше че не можеше да се отваря отзад мястото, където е вентилатора, за да го почистя (нещо, което ако не правя на моя loptop той ще започне да загрява много по-бързо)!?
П.П. Само още една междуособица на модела (Acer Aspire 5315) е, че след инсталацията на Linux микрофона е заглушен, но това много лесно се поправя!