Умплеъра и при мен като избера телевизия и след това ми показва адреса.Преди малко тествах телевизиите през XBMC всичко върви перфектно.И имената на телевизиите не се променят.А за езика се променя от аудио настройките като избереш кой език да ти пуска.Това с командата е само за mplayer-a като се стартира през конзолата.
Върти ми се из главата да направя един графичен интерфейс със всички телевизии,ама ако съм свободен утре ще го направя.Чудя се какво да го направя дали с YAD или ZENITY,ама ми се струва,че с YAD ще има по-добър търговски вид.
А тия телевизии са направени да се гледат през Simple TV Player затова понякога не искат да тръгват от първия път.Тоя плеър е перфектен само че е за Уиндоус.Не съм пробвал да го инсталирам през wine ама май няма да стане,защото иска .НЕТ мисля,че беше.И проблема със безпроблемното гледане на тв-тата руснаците са го измислили с някакво UDPPROXI.Май иска и DirectX.А тоя Simple TV Player си е някакво модифицирано VLC.Ще тествам още с xbmc и ако върви безпроблемно ще докладвам.