По стечение на обстоятелствата се налага да деинсталирам УСУ Мини (5.2) и имам нужда от вашата помощ. Ето малко подробности по моя въпрос:
На лаптопа има инсталиран Windows7 и при инсталирането на УСУ използвах опцията „Инсталирай една под друга“. УСУ се инсталира върху 20 ГБ на хард D, които на практика станаха невидими през Windows (все едно харда е с 20 ГБ по-малък). Целта ми е да премахна УСУ и да върна компютъра в първоначалния му вид, без да се налага да преинсталирам Windows. Какво трябва да направя?
Или ако не е възможно да постигна горното, поне да направя така, че при стартирането на лаптопа автоматично да се зарежда Windows. В момента след стартирането се зарежда следния екран:
И със стрелките избирам Windows. Опитах да променя настройките от меню Система/Администриране/Начално зареждане, но ми излиза съобщение за грешка със следния текст: Неуспех при изпълнението на дъщерен процес "su-to-root" (No such file or directory)
Още една особеност - след едно от, как да се изразя, обичайните автоматични обновявания на УСУ, видът на Работния плот се промени - долу в левия ъгъл излиза иконката на Убунту, част от менютата дават събщение за грешка (включително и горепосоченото за зареждане на операционна система по подразбиране).
Предполагам стана ясно, че познанията ми са чисто потребителски

Поздрави!