Това с чистенето - добре, съгласен, но при положение, че за смяна на харддиск в гаранционен срок ми закараха лаптопа до Полша и си го взех след почти или точно три седмици беше, не смея да го дам на сервиз, за да го почистят. Ако аз го отворя, гаранцията заминава. Лаптопа ми трябва. Другия дето го имам не ми върши работа, защото е нетбук и дисплея му е малък. Не ми върши работа за някои неща. Все още държи нормална температура, ако не отворя 20 таба с флаш или ако не го натоваря с нещо друго, като например един торент клиент и пуснат филм на 1080р. Тогава не топли чак толкова, но се усеща. Някой заигравал ли се е да провери коя от вградените графики се справя нормално с флаш?
Забелязъл съм, че под Уиндоус когато върви някое флашче, се пуска втората графика. Зная, че товари, но пък толкова ли, че вградения да не може да се оправи?! Другото е, че при тази система няма значение имали ли рам, нямаш ли и ако имаш колко е. Включена ли е виртуалната памет, не я интересува, ако ще и лаптопа ти да е с 32GB RAM. Ползва си page файла постоянно. При Линукс предполагам, че зависи, как е написано приложението. В повечето случаи. Съвременните машини ги дават с толкова памет, че едва ли е нушен swap , за да може да работи нормално системата, при едно общочовешко ползване. Та работата на харда си качва още температурата в кутийката, което влияе разбирасе и на всичко останало.