Страница 1 от 1

Не стартира Х

МнениеПубликувано на: 29 Юни 2013, 05:18
от wavic
Привет! Инсталирах 8.3 на едно Аtom N270 2гига рам и някакво вградено интелско видео. При пробата от живо usb всичко беше наред. След инсталацията също. Понаправих там някакви настройки, нещо също по десктопа, махнах някои програми. Общо взето повечето козметични неща, обичайни след нова инсталация. След 3-4 спирания и стартирания на системата, започва да ми иска логин и пас в конзола. Не му се опъвам. Но след като вляза с потребител и при опит да стартирам графична среда със startx, ми реве, че не откривало работещ Х сървър. И даже мисля, че ми казваше, че в папката няма нищо. Не помня точно коя папка и какво точно беше съобщението и не мога да видя сега, понеже лапито не ми е под ръка. Идеи, защо така? Това беше втората инсталация на 8.3 на чисто на това машинче. Реших начисто, защото ще му сложа само един NetBeans и едно LAMB.

Re: Не стартира Х

МнениеПубликувано на: 29 Юни 2013, 20:49
от cjbolland2
Код: Избери целия код
sudo apt-get update
sudo apr-get dist-upgrade

ъпдейтни докрай всичко и виж какво ще стане.Ако има проблем пак пиши :)

Re: Не стартира Х

МнениеПубликувано на: 29 Юни 2013, 23:48
от lokster
Изобщо нещо помниш ли :) Би било добре да цитираш съобщението за грешка за да ни дадеш насоки.
Така или иначе, увери се че имаш инсталирано всичко необходимо - може покрай нещата които си правил да са се махнали примерно KDM, Xorg или нещо друго ключово без да си забелязал. Подозирам че нещо от нещата които си правил е причинило това... но пък може и да греша...
Опитай след вписване с име и парола да изпълниш
Код: Избери целия код
sudo service kdm start
за да стартираш ръчно KDM екрана за вход и виж какво ще изпише.
За всеки случай можеш да преинсталираш kdm с
Код: Избери целия код
sudo apt-get install --reinstall kdm

Също така може да опиташ да премахнеш xorg и след това да го инсталираш (махане и инсталиране, а не директно преинсталиране):
Код: Избери целия код
sudo apt-get remove xserver-xorg
sudo apt-get install xserver-xorg