Здравейте !
Въпросите ми са най-долу, първо описвам ситуацията.
120 GB диск на лаптоп Toshiba Satellite L40 14F е поделен поравно между SUSE 11,2 и Windows XP Pro.
Мисля да заменя SUSE с УСУ и да преинсталирам Windows. И двете ОС работят без преинсталация от 2010 г. досега. (Може да е чудно, но е факт)
Друго за компютъра: двуядрен Intel Pentium, 2 GB RAM
Запознат съм принципно с Linux, но не умея да работя с конзолата, въпреки, че съм чел книги, форумни теми, слушал съм лекции и пр. Работата ми е да рисувам, да проектирам, да снимам и не можах да отделя време и внимание за практика с конзолата.
Едиственото, което съм правил в конзолата, беше опит да инсталирам мобилния модем на Виваком Huawei E 303. Въведох командите от упътването на модема, но нямаше никаква реакция.
Искам да имам УСУ на твърдия диск и на флашка. Целта е да копирам файловете си, ако Windows блокира и да ги запиша на друга флашка. Със SUSE копирам и прехвърлям файлове от C и D на Windows, надявам се, че става и с УСУ на флашка.
Въпросите ми са :
Какъв капацитет трябва да има флашката ?
Каква скорост препоръчвате ?
Може ли (или трябва ли) на флашката да имам и софтуера, с който работя : GIMP, Open Office, FS Photo Resizer, браузър и някои други ?