Страница 1 от 1

tvtime&vlc няма звук

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2013, 20:54
от predator73
Здравейте,инсталирах УСУ 8,3 преди една седмица,всичко ми допадна тъй като не се налага да инсталирам нищо в сравнение с windows,най вероятно ще премина на линукс но имам един съществен проблем който за момента ме възспира.Имам тв тунер с чип conexant cx23880 и използвам комп. за гледане на тв чрез S-VIDEO тъй като имам цифров приемник/кабелна/телевизия.Проблемът е ,че с програмите tvtime и vlc няма звук,порових се във форумите,пробвах няколко вариянта за решаване на проблема но без успех.Бих желал да ми помогнете тъй като това е единственото което ме възспира да премина на линукс.Поздрави на всички от екипа и ви пожелавам успех,начинанието е супер.




П.П. Искам да помоля всички които имат желание и възможност да помогнат да имат впредвид,че съм начинаещ /това ми е вторият опит с линукс,първият преди няколко години не се получи и ме разочерова/и се нуждая от по-подробни напътствия за евентуалното решаване на проблема.Благодаря.

Re: tvtime&vlc няма звук

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2013, 21:36
от niko
Братанец,аз не мога да ти помогна но просто ти пиша за морална подкрепа :x
Братанец,ако ти подкараш звук на тоя "КОН"exant cx23880 аз ще се прекръстя на "цар Иван Асен" :rofl:
По точно ако някой на тоя свят знае как да подкараш звук.
Само султан Сюлейман или като втори вариант-Линус Торвалдс ]:) -за тях се сещам.
Тоя КОН"exant cx23880 не беше ли някакъв старец?
Купи си един нов,убав тунер,дай някой лев и няма смисъл да пишеш до Торвалдс.
"Коня" пее ли на Уйндоус и на каква карта го караш да цвили-на вградена или външна ?

Re: tvtime&vlc няма звук

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2013, 08:31
от predator73
На windows работи безпроблемно,пускам го през външна карта CREATIVE Sound Blaster Audigy Fx.На вградената не съм пробвал.

Re: tvtime&vlc няма звук

МнениеПубликувано на: 28 Окт 2013, 10:54
от lokster
За PCI тунер ли става дума? Ако е такъв, виж дали няма възможност тунера да подава сигнал към Line In входа на звуковата карта чрез едно кабелче отзад - някои стари тунери имат такава възможност.