Благодаря ти,но ме хвърли в размисли.Аз ползвам Чичко гугъл за преводач а той ми каза -
( Как да използвам софтуер от ЗОП?
За да започнете инсталирането и използването на софтуера от Personal Package Archive, първо трябва да се каже Ubuntu къде да намеря ЗОП.
Важно: съдържанието на личния Пакетни Архиви не са проверени или се следят. Можете да инсталирате софтуера от тях на свой собствен риск.
Ако използвате най-новата версия на Ubuntu (или някоя версия от Ubuntu 9.10 г.), можете да добавите ЗОП за вашата система с един ред в терминала.
Стъпка 1: От общият преглед на страницата на АОП, търсят заглавие, което да гласи Добавяне тази ЗОП за вашата система. Отбележете местоположението на ЗОП, който изглежда така:
ppa:gwibber-daily/ppa
Стъпка 2: Отворете терминал и въведете:
sudo add-apt-repository ppa:user/ppa-name
Замяна ppa:user/ppa-name с местоположението на АОП, че сте отбелязано по-горе.
Снимка на екрана на терминала с Sudo добавите-ап-repoistory линия
Вашата система ще донесе ключ на АОП. Това дава възможност на вашата система Ubuntu да се провери, че пакетите в ЗОП не са увредени, тъй като те са били построени.
Снимка на екрана система извличане на детайлите на АОП
Стъпка 3: Сега, като еднократна, трябва да кажете на вашата система, за да събарят последен списък на софтуер от всеки архив го знае, включително ЗОП просто добавя:
sudo apt-get update
Сега сте готови да започнете да инсталирате софтуер от ЗОП! )
и бях до тук.