здравейте
хрумна ми, че може би ще е от полза ако се публикуват минималните системни изисквания към хардуера и препоръчителните такива. УСУ не е много по-различно от Убунту, но все пак....
ПП или ОфТопик
аз съм новак (надявам се да е за кратко) в линукс и нямам много опит, но съм решил да използвам едно старо желязо, ама лаченооо, за да се науча. Смятам да му инсталирам УСУ.
първо за какво ще го ползам - стандартните неща - браузване в нета, теглене на файлове през торенти и п2п клиенти, скайп, слушане на музика, гледане на филми, опън офис, някакви занимателни игрички, може и вайн да пробвам.
ето параметрите
процесор на слот 1 хардуерно моднат от 550мхр на 750 и работи нормално на над 60 градуса ;D
външна лан карта и външна звукова карта - стари
твърд диск сиагейт 40гб на 5400 оборота
видеокарта матрокс 8мб евентуално ще я разменя за 16 или 32 мб
рам памет сд рс133 една платка 256мб, една 128 и още една 128 на три слота са и май са с различни мегахерци 133 100 и различни тайминги, не че тва вече има значение
дъно някво старо - слот 1, няма нищо вградено, три слота за рам, агп слот х2 скорост, шината май беше 100 или 133
китайско захранване от 300вата
сд четящо само, флопи и едно усб, не знам дали може да бутва от усб, не съм пробвал нито търсил
върви вин ХРистос на машинката, с премахнати всякви визуални добавки и инсталирани последни версии на мн програми, върви и то не лошо.
Въпроса ми е ще тръгне ли УСУ и как ще се държи, какво мога да очаквам?
Благодаря.