Страница 1 от 1

Logitech attack 3

МнениеПубликувано на: 29 Юни 2016, 12:34
от SHADOWAWS
Имам този джойстик и си работя с него понякога на асус еее пс 901 с Манджаро линукс с екфейс (не с КДЕ). Но джойстикът има функционалноста само на мишка. Тоест ляв, десен и скрол бутон и всечките оси.

Някой знае ли с коя програмка, драйвър или друг начин, за за да му програмирам допълнителните бутони?

Re: Logitech attack 3

МнениеПубликувано на: 30 Юни 2016, 11:40
от lokster
qjoypad (и пакета така се казва) :) Програмката е стара, но работи безпроблемно. С нея можеш да задаваш на всеки един бутон/ръчка на джойпада какво да прави - дали да натиска клавиш или да движи мишката.
Една подробност: при пускането, програмката е директно минимизирана на иконка в областта за уведомяване ("system tray"), но иконката е прозрачна (т.е. невидима) :) Въпреки това, можеш да щракнеш върху празното пространство където би трябвало да се е появила, и прозореца ще се покаже :)
Настройките които правиш, работят само когато програмката е минимизирана или скрита на иконка в областта за уведомяване.
Пробвах я сега с моя iPega и работи много добре :)

Re: Logitech attack 3

МнениеПубликувано на: 30 Юни 2016, 16:52
от SHADOWAWS
то добре това, но греда. В моя pamac-manager няма такъв пакет :-(
Съвети?

Re: Logitech attack 3

МнениеПубликувано на: 01 Юли 2016, 11:19
от lokster
Като гледам го има за Arch, значи би трябвало да можеш да го инсталираш в Manjaro: https://aur.archlinux.org/packages/qjoypad/

Re: Logitech attack 3

МнениеПубликувано на: 01 Юли 2016, 12:29
от SHADOWAWS
lokster написа:Като гледам го има за Arch, значи би трябвало да можеш да го инсталираш в Manjaro: https://aur.archlinux.org/packages/qjoypad/

Аз това го видях, но не се справих с инсталирането. Много съм зле!

Файлът го свалих вчера и го отворих с архиваторът за да му прочета инстал упътването и нещо не ми се получава. Явно в терминалът не пиша командите както трябва или друг ми е проблема. :(

Re: Logitech attack 3

МнениеПубликувано на: 16 Авг 2016, 14:37
от radoshow
Здравей Колега,
Гледам,че сте дискусията е от преди две седмици,но реших и аз да се включа :) .С pamac до колкото се сещам с него не можеш да инсталираш пакети от AUR.Ползвай YAOURT или PACKER.Мисля,че yaourt е инсталиран в Манжаро-то.С него се работи много лесно както с pacman.
Код: Избери целия код
yaourt -S името на пакета

Re: Logitech attack 3

МнениеПубликувано на: 30 Авг 2016, 15:40
от SHADOWAWS
А аз сега влизам. Всъщност се оказа, че Манджата е базирана на Арч, НО НЕ Е Арч в много отшения.Явно за това все още не мога да се справя с тоз хардуер. Ще опитам пак утре, че днес вече ми омръзна да съм пред мониторите.