Проблем със УСУ 9.1 и звука на Creative SB X-Fi Xtreme Audio

Дискутиране на хардуерни въпроси/проблеми

Проблем със УСУ 9.1 и звука на Creative SB X-Fi Xtreme Audio

Мнениеот tsveto » 19 Окт 2014, 12:30

Здравейте,

Ползвам УСУ от години, още от УСУ 5 може би и до сега не съм имал проблеми с хардуера да имам добра картина и звук и всичко да работи ОК.
Миналата седмица преинсталирах новата версия на УСУ 9.1 Десктоп от флашка и от тогава имам проблем със звука. Звуковата карта е Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio (PCI). Пролема е, че има звук само на левия канал.
Имам инсталирани на същия компютър още и Windows XP, Ubuntu i Linux Mint, от преди време и при тях и сега звукът от същата кази карта си е добре, т.е. проблемът не е хардуерен.
Ще съм благодарен, ако някой ми помогне по-бързо да се справя с проблема. Имам малко свободно време за работа с компютъра и за експеременти...
Пробвах и стартирах УСУ 9.1 Десктоп и от флашката и отнея звука също работи само на левия канал.
От панела за управление на звука като устроиство ми излиза SB0790 X-Fi XA и Cedar HDMI Audio [Radeon HD 5400/6300 Series] Digital Surround 5.1 (HDMI), При Ubuntu i Linux Mint където картата работи нормално е CA0106 Soundblaster.
Проблемът вероятно е в драйвера, какво мога да направя и как най-бързо и лесно да го сменя, без да имам проблеми със системата.
Не е важно дали си як! Важно е да си маниак!!!
Аватар
tsveto
Старши член
Старши член
 
Мнения: 62
Регистриран на: 08 Ное 2010, 00:42
Местоположение: София

Re: Проблем със УСУ 9.1 и звука на Creative SB X-Fi Xtreme A

Мнениеот малин » 19 Окт 2014, 22:56

Нещо от казаното тук няма ли да помогне viewtopic.php?t=30202&p=53305#p53305
Аватар
малин
Заклет фен
 
Мнения: 900
Регистриран на: 08 Фев 2012, 15:41

Re: Проблем със УСУ 9.1 и звука на Creative SB X-Fi Xtreme A

Мнениеот tsveto » 20 Окт 2014, 21:01

Благодаря за отговора, колега, аз преди да пиша тук във форума за проблема, разбира се съм прегледал и другите постове включително и този. Но напианото там не ми върше работа. Системата е засякла звуковата карта и тя все пак работи, но не както трябва - има звук само на левия канал, независимо дали е на 5.1 или на стерео настройката. Досега не бях имал такъв проплем с предишните версии на УСУ, последната беше 8. донадграждана..., допоследно я ползвах преди да се появят счупени пакети и да започне да ми прави проблеми. На същия този компютър със сйщия хардуер - Windows XP, Ubuntu 11.4 i Linux Mint 13 Мая, които съм инсталирал преди време и не бях ползвал отдавна и днес същата звукова карта изважда перфектен звук и 5.1 и стерео с отлично качество. Като пусна навото УСУ 9.1 независимо дали от хардиска или от флашката звук има само на левия канал. Бях свикнал с УСУ- то и ми по-харесва и ми е по-удобно за работа от Linux Mint, който е много "дървен" и недодялан на външен вид, но пък работи перфектно, поне на моя компютър. Ако не мога да намеря решение на проблема, поне временно ще трябва да се откажа от УСУ и да ползвам него, защото ми е много важно звука на компютъра ми да е добър! Все си мисля, че може нещо да се направи по въпроса, звуковата карта не е толкова стара 2009 г. я купих, сега не мисля да я сменям поне не в скоро време. Ако някой от колегите тук има някяква идея по въпроса ще се радвам и ще съм благодарен, ако я сподели тук!
Не е важно дали си як! Важно е да си маниак!!!
Аватар
tsveto
Старши член
Старши член
 
Мнения: 62
Регистриран на: 08 Ное 2010, 00:42
Местоположение: София

Re: Проблем със УСУ 9.1 и звука на Creative SB X-Fi Xtreme A

Мнениеот малин » 21 Окт 2014, 18:46

Аватар
малин
Заклет фен
 
Мнения: 900
Регистриран на: 08 Фев 2012, 15:41

Re: Проблем със УСУ 9.1 и звука на Creative SB X-Fi Xtreme A

Мнениеот tsveto » 23 Окт 2014, 06:02

Изображение
Още веднъж ти Благодаря Малин за съдействието! От линка който ми прати, разбрах, че проблема не е само мой, а го има явно при всички със звукова карта Creative SB X-Fi Xtreme Audio като моята и ubuntu 14.04, вероятно и всички други дистрибуции базирани на него... Там мише, че някои потребители по някакъв начин са успели да решат за себе си този проблем... Опитах и аз, но като напиша " alsamixer" в Терминал-а ми излиза ето това:
[url]
https://plus.google.com/u/0/+TsvetomirP ... 7741437222
[/url]
Тук на този линк има 6 снимки на екрана от прозореца, който ми излиза след въвеждането на тази команда в терминала при Linux Mint 13, където имам нормален и добър звук и на USU9.1, където се чува сама левия канал. За съжаление не можах да се справя с проблема, понеже не успях нищо да променя... Може ли още малко помощ?!
Не е важно дали си як! Важно е да си маниак!!!
Аватар
tsveto
Старши член
Старши член
 
Мнения: 62
Регистриран на: 08 Ное 2010, 00:42
Местоположение: София

Re: Проблем със УСУ 9.1 и звука на Creative SB X-Fi Xtreme A

Мнениеот stancho » 23 Окт 2014, 11:11

Със стрелките наляво и надясно се местиш по различните канали, а с нагоре и надолу усилваш и намаляш. При теб ясно се вижда че само десния канал е намален и оттам е проблема. Трябва да го усилиш.

http://alsa.opensrc.org/Alsamixer

виж KEYBOARD COMMANDS
Аватар
stancho
Старши член
Старши член
 
Мнения: 69
Регистриран на: 08 Юли 2012, 23:57

Re: Проблем със УСУ 9.1 и звука на Creative SB X-Fi Xtreme A

Мнениеот tsveto » 24 Окт 2014, 06:20

https://plus.google.com/u/0/photos/115544746637741437222/albums/6073616683776474049
Проблемът е решен успешно и вече имам добър звук на всички канали! Понякога решението е лесно и просто и е пред очите ни, но ние не го виждаме :-)
БЛАГОДАРЯ Ви колеги за помощта!
Не е важно дали си як! Важно е да си маниак!!!
Аватар
tsveto
Старши член
Старши член
 
Мнения: 62
Регистриран на: 08 Ное 2010, 00:42
Местоположение: София

Проблем със УСУ 9 1 и звука на Creative SB X Fi Xtreme Audio

Мнениеот Kennethsa » 12 Яну 2015, 13:12

Имам проблем със звука като играя са мултиплеър или на сингъл имам много слаб звук на превозните средства и на играча ми а другите ги чувам перфектно , a също и като се кача в превозно средство ми забира първите 10 сек. и след това тръгвам да се возя,На какво се дължи този проблем? Като натисна H за да ударя клаксона със 300 зора го чувам много глухокажете как да го оправя,влизах в опшънс и там всичко си е нормално.мръсна работа. а за колите що е така нз.мръсна работа ви казвам.
online pharmacy technician certification exam online pharmacy md-uk.com reviews online pharmacy review course
Аватар
Kennethsa
Новак
Новак
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Яну 2015, 04:03


Назад към Хардуер

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron