Здравейте,
Ползвам УСУ от години, още от УСУ 5 може би и до сега не съм имал проблеми с хардуера да имам добра картина и звук и всичко да работи ОК.
Миналата седмица преинсталирах новата версия на УСУ 9.1 Десктоп от флашка и от тогава имам проблем със звука. Звуковата карта е Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio (PCI). Пролема е, че има звук само на левия канал.
Имам инсталирани на същия компютър още и Windows XP, Ubuntu i Linux Mint, от преди време и при тях и сега звукът от същата кази карта си е добре, т.е. проблемът не е хардуерен.
Ще съм благодарен, ако някой ми помогне по-бързо да се справя с проблема. Имам малко свободно време за работа с компютъра и за експеременти...
Пробвах и стартирах УСУ 9.1 Десктоп и от флашката и отнея звука също работи само на левия канал.
От панела за управление на звука като устроиство ми излиза SB0790 X-Fi XA и Cedar HDMI Audio [Radeon HD 5400/6300 Series] Digital Surround 5.1 (HDMI), При Ubuntu i Linux Mint където картата работи нормално е CA0106 Soundblaster.
Проблемът вероятно е в драйвера, какво мога да направя и как най-бързо и лесно да го сменя, без да имам проблеми със системата.