Страница 1 от 1

Линукс вместо Андроид на ТВ Бокс

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2014, 11:38
от SHADOWAWS
Привет хора, понеже си реших времено проблема със споделянето на файловете от единия комп с УСУ7 към 3Д телевизора ЛГ с това Hi718 Quad Core Android TV кутия телевизия Dongle дистанционно управление RK3188 2GB 8GB Android 4.2 RJ45 или накратко http://bg-vy2yyq.usi.xingcloud.com/hi71 ... 77610.html
и искам да питам:
1. може ли въпросния мъник да му се замени Андроида с някаква Линукс ОС?
2. Ако може, то поне да работи с 2 ОС (Андроид или Линукс) по избор при стартиране?
3. Заслужава ли си изобщо да се занимавам с подмяната на ОС при положение, че работи?

Какво ме кара да Ви занимавам с такива неща: ?
1. Не съм много фен на андроид (макар и да имам няколко устройства с тази ОС), повече съм фенче на Линукс.
2. Линукс ОС ми предлага по-лесен начин за боравене с определени приложения (програми) в сравнение с Андроид.
3. Харесва ми мисълта да ползвам някакъв хардуер, део поне според мен може да му се инсталира нещо различно от фабричната ОС. Ако греша за това устройство ми кажете.

Re: Линукс вместо Андроид на ТВ Бокс

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2014, 16:56
от lokster
За устройствата с тези процесори има Picuntu http://home.g8.net/ - (Ubuntu с XFCE). Пробвал съм го на моето подобно устройство, което е с по-стар и бавен rk3066 процесор, и работеше пълноценно, но нямаше хардуерно ускорение за 3d и видео. Работеше горе-долу както би работило Ubuntu на някой нетбук.
Това обаче беше отдавна, и вече може нещата да са се подобрили - гледам че последната му версия вече се базира на Ubuntu 14.04.
За Dual-boot не съм сигурен - май имаше възможност, но при мен не ставаше.
Въпреки всичко, не мисля че си заслужава да слагаш Линукс на такова устройство ако мислиш да го ползваш по нормалното му предназначение.
Просто Android е по-добър и по-добре адаптиран да работи така.
Още един недостатък е че има някои неща които нямат ARM версия за Линукс (най-вече затворени неща като skype, flash и т.н.)

Re: Линукс вместо Андроид на ТВ Бокс

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2014, 18:34
от SHADOWAWS
Намерих няколко неща, дето са за въпросния ми мъник, но така и не ми остава време от работата ми, за да седна и 2-3 дни само с това да се мъща (в случай че скофтя манджата с грозде). Иначе ако съдя по коментарите, които съм чел за тези манипулации....при някои става, при някои не. Въпрос на късмет е.