Здравейте,
От години ползвам УСУ още от версия 5 насам. Преди по-често излизаха нови издания на тази българска ОС. Напоследък обаче проекта УСУ сякаш е замрял и в застой! Никакво ново развитие от версия 9, 9.1 за настолни компютри и 9.2 мини...
Аз ползвам на домашния си компютър последната версия 9.1, вече не помня преди колко време съм я инсталирал... Уж ъпдейтвам софтуера си редовно но понякога имам проблеми със системата... И сега това спиране от страна на Google за поддръжката им на популярния и браузър Chrome за 32 битови Линукс системи много ме дразни. Аз инсталирах преди много време 32 битовата версия на УСУ, просото защото не виждах тогава ползата от 64 битовата. Иначе системата ми хардуерно е 64 битова и следващия линукс, който ще инсталирам ще бъде 64 битов...
Та така или иначе съм решил вече да преинсталирам, вече се чудя коя дистрибуция да избера? Можете ли да ми предложите идеи, както и да кажете УСУ ще се развивали и занапред, маже ли да очакваме нещо ново в близко или в по-далечно бъдеще?
Сега има и някаква друга българска Линукс дистрибуция - StotinkaOS, но тя е базирана на CentOS... Но CentOS е базирана на Red Hat Linux, както Fedora, която бях пробвал преди години и не ми допадна...
Може би ще инсталирам все пак Linux Mint 17.1 MATE. Все пак е Ubuntu, базирана, редовно излизат нови версии и с много добра поддръжка... Спрял съм се на MATE версията, защото това KDE с което е и сега УСУ не ми допада особено!
Честно казано много по-добро си беше доброто старо УСУ с GNOME 2, много по ми харесваше и допадаше... И много по-леко беше, което е много важно!
Това са просто мои размисли и въпроси в момента, които реших да споделя публично в този уважаван от мен форум с молба за отговор и съвет..., понеже все още съм с УСУ!