Страница 1 от 1

Запис на телевизия

МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2012, 17:32
от vesaka
Здравейте! Преди време бях прочел това: http://skss.learnfree.eu/archives/3665 . Много добра идея. Инсталирах си програмката, хареса ми и работи чудесно. Идеята ми е, дали не може да се направи подобна програмка за записване на телевизия. Би било много удобно, особено когато знаеш, че тази вечер ще си зает и няма да можеш да си гледаш сериала, а го има само във voyo.bg (за това ще е добре и да се добави опция с която записването да може да започва и да спира в зададен час). Интернет доставчика ми се казва Мегалан. Те предоставят IP телевизия. Имат няколко плейлиста в сайта си (.xspf; .pls; .m3u и .asx). Аз използвам .xspf, защото в сайта им пише, че било препоръчително, ако използваме VLC, въпреки че не знам каква е разликата. VLC работи и с четирите. Както и да е. При нужда мога да кача някой от плейлистите.

Re: Запис на телевизия

МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2012, 21:12
от lokster
Просто щракни бутона "Запис" във VLC - в УСУ 8 даже сме го извели да е видим в лентата с бутони (ако при теб го няма, можеш да си го изкараш от настройките на интерфейса):
vlc-record.jpg
vlc-record.jpg (5.47 KiB) Прегледано 3831 пъти

Всъщност, можеш да използваш същата функция и за запис на музика чрез VLC (ако слушаш Интернет радиото през него).
По подразбиране записва в папка Видео в домашната ти папка.
За да го настроиш да записва в определен час обаче ще се изисква малко въображение, тъй като няма такава функция :)

Re: Запис на телевизия

МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2012, 21:47
от vesaka
Не знаех за тези бутони. При мен ги няма, но си ги извадих. Благодаря много. Сега остана само да измисля как да се включва и изключва в определен час.

Re: Запис на телевизия

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2012, 15:10
от plamena_ivanova
Опитах и ми се получи. мислех си че е по-сложно :) благодаря.