Мне, защото HUD ще се активира само с натискане на бутона "Alt", така че ако човек не го натисне няма как да го ползва. В 12.10 вече HUD ще замени напълно менютата (тоест и при кликане ще се активира), но пак няма начин да цъкаш, да пишеш и да говориш едновременно. Човек ще си ползва ЕДИН от трите начина, който най му харесва.
А за всички лещи и двигателите в Dash не съм аз човека, с който трябва да говориш, а Давид Кале (ако ти се говори с него мога да ти дам данни за връзка). И лещите (lens) и двигателите (scopes) са изключително полезно. Вместо да гониш пощенски клиенти, органайзери, файлови мениджъри, ютуб, пикаса и едно много голямо т.н. можеш да извършваш всичко от едно място. Ако искаш разбрира се може да ги извършваш от отделните приложения

П.П. За гласовото активиране не знам как стои ситуацията, единственото, което мога да направя тук е да ти дам данните на Гордън и Дидие (двамата основни разрабочици на HUD) и да си говориш с тях

П.П. Слага богу, в 12.04 Dash вероятно най накрая няма да показват безполезните приложения за сваляне (UX тестовете показаха, че хората си ползват Software Center за търсене и инсталиране на приложения), а Home екрана на Dash също е в редизайн и няма да изглежда точно както статията в OMG! за него, но ще е горе долуподобно. За момента това са плановете.
П.С.Ако искаш може да пробваш HUD в 11.10