Тъкмо щях да ви подканвам, да сложите иконки на папките Документи, Изображения.. и т.н. и да ги преместите отстрани в "Места" -

но виждайки от снимката, която , малко сте разместили стандартният вид -

и

бихте ли разместили начинът им на подредба, за да бъде идентичен с досегашният?
Иначе и при мен Synaptic изглежда добре, ако не е пуснат в администраторски режим т.е. като Root -

бихте ли пуснали снимка от
Системни настройки > Изглед на програмите > Външен вид на GTK+, за да видя, как сте настроили нещата? Също много ми е интересно, как сте включили поддръжката на GTK+3 приложенията?
1. Днес премахнах подскачащите иконки, които се появяват, когато стартирате приложение и честно да кажа така е по-добре, просто отдолу в лентата пише например "Dolphin" и едно кръгче се върти до него, лично на мен ми харесва повече така. Тези подскачащи иконки ме карат да мисля, че дадено приложение стартира по-бавно, просто след като ги премахнах, сякаш всичко започна да се стартира по-бързо.

А и мисля, че са не практични за по-малките екрани!?
2. Също днес си настроих файловете и папките да се стартират чрез двойно щракване и да си призная, не е зле, но едно нещо ме дразни, че когато кликна на някоя папка на екрана, тя се свива сякаш ще се отвори, а не се отваря, защото е настроено да го прави, чрез двоен клик. Бихте ли могли да го премахнете това нещо? Във файловият мениджър не е така, само на десктопа. Ако вече сте настроили файловете и папките да се стартират, чрез двойни щракване, просто отидете на десктопа и кликнете на даден обект и ще разберете за какво говоря.
3. И имам едно предложение за нова програма в УСУ 8 Десктоп. Тя се казва , това е текстов редактор за уеб програмиране, поддържа C/C++, CSS, CFML, gettext PO, HTML, XHTML and HTML5, Java, JavaScript, JSP, Octave/MATLAB, Pascal, Perl, PHP, Python, R, Ruby, Shell, SQL, XML и оцветяване на конкретния език, поддържа също и автоматично довършване на команди, на български е, можете да го намерите в подразбиращите се хранилища на Ubuntu, и с ръка на сърцето мога да каже, че е на равно, да не кажа по-добър от , които между другото е Open Source, а няма версия за Linux?? -

И последно, искам да попитам, скоро ще бъде ли пусната тестова версия на УСУ 8? И изобщо възнамерявате ли да пускате такава?