Страница 1 от 1

Това УСУ не помни.

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2015, 18:33
от Pano
Имам едно,две проблемчета с УСУ-то.Скоро го инстларих и не съм ползвал нито линукс,убунТО и т.н. до сега.Та,при всяко включване на компа не може да запомни настройките които съм направил,примерно преди да го изключа,на работният плот.Като се почне от показване на икони на работният плот до зададените картинки на трите десктопа.Обаче па запомни пустиняка че съм направил три десктопа :@ .Второ.При всяко включване,отново на компа,не може да запамети отделните дялове на харда.Явно от там идва и предният проблем.Мисля че не би трябвало да са всеки път в червено дяловите на харда при всяко включване на компа.Не е актуализирана операционната система.Защото нещо дава грешка,когато почне да я актоализира.Уж се мъча да реша проблема с актуализацйите от писанията в форума.ПОМОООООЩ :@

Re: Това УСУ не помни.

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2015, 15:52
от yogle
От настройки си пусни ntfs-config. Твоята парола и разреши там каквото иска ;)

Re: Това УСУ не помни.

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2015, 16:57
от малин
@Pano , за коя версия говориш (имам предвид -7,8,9...). Дяловете, които не са описани при инсталацията, не се монтират автоматично и трябва или ntfs-config (ако са Уйн-дялове), или редактиране ръчно ако са с друга файлова система. Картинките да не би да са на някой от тия "временно" монтирани дялове. При обновяване/рефреш на десктопа (трябва да има такава опция при клик с десния бутон) не запомня ли след това. Другия вариант е - да си спрял някоя услуга, която отговаря за това (съмнително обаче).
От това, че не може да се актуализира, съдя, че не е последната версия - 9.x и някои хранилища не са актуални и работещи , и т.н.

Re: Това УСУ не помни.

МнениеПубликувано на: 23 Авг 2015, 16:34
от Pano
Благодари ви много.Реших проблемчето.Сега търся програма за маунтване на виртуални дискове.:)

Re: Това УСУ не помни.

МнениеПубликувано на: 25 Авг 2015, 19:46
от plamen74.72
Pano написа:Благодари ви много.Реших проблемчето.Сега търся програма за маунтване на виртуални дискове.:)

То си го има - ето: http://skss.learnfree.eu/archives/2724