Страница 1 от 1

Проклетият Muon

МнениеПубликувано на: 19 Мар 2015, 10:21
от Илиян Илиев
Ако реша да инсталирам някаква програма с този инсталатор паля свещ да не забие инсталацията. Забие ли става лошо. Дори да затворя прозореца на Muon-а той си остава висящ някъде и не може да инсталира дори собствените си обновления. Това му увиснало състояние пречи да работи и Synaptic-а. На Suse му харесвам инсталатора. Най-доброто нещо правено за инсталиране и настройка на линукс софтуер. Ползва RPM пакети, но бъг не съм виждал. Настройките на системата също са вкарани в инсталатора и това го превръща в мощен инструмент за администриране на системата. Не разбирам почти нищо от конзолата и не знам как да спра този Muon. Като цяло УСУ-то много ми харесва заради българският език и заради цялостната му пригодност за директна употреба. Всичко му се качва и си работи вместо аз да инстализам примерно флаш и някви други глупави патентни формати. Само този инсталатор да не беше толкова недомислен....

Re: Проклетият Muon

МнениеПубликувано на: 20 Мар 2015, 21:20
от малин
Баце как се оправяш със Suse , а не знаеш как да спреш правилно Муон след като го отвориш. И за кой дявол го отваряш (имаше дори музикална група която се казваше "Любопитството уби котката"), като има Синаптик. Ако искаш - в Убунту има Apper (който прави почти същото). Само дето "мениджъра на пакети (synaptic)" е една от най-добрите програми съществували някога.
Малко ми е мътно какво правиш, затова - каква е идеята ми: излиза ти оповестяване, че има нещо за обновяване, то си е само оповестяване (не пуска "същинския" Муон) - нека си стои. Вместо да кликаш на неговата икона - отваряш Синаптика и нямаш никакви грижи (презареждане, всички актуализации, прилагане) и по някое време дразнещата иконка изчезва (защото вече е инсталирано каквото трябва).
:D За спорта - инсталирай Муон на Suse-то и кажи как е. YaST е добър, но и мноого тежък инструмент.

За Muon

МнениеПубликувано на: 21 Мар 2015, 20:19
от Илиян Илиев
Никой не искам да засегна. Ивинявам се, ако някой се е почевствал обиден от мнението ми. То си е мое мнение. Не разбирам от конзолата и за това ползвам графичната среда. Трябва с ръка на сърцето да кажа, че УСУ е най- доработената дистрибуция (за сегашният момент и за работата на крайният потребител-бастун) като мен. Има си флаш кодек, но има и флаш плеар. Като че ли има всичко необходимо в комлектация и настройки за директна употреба и то с най-добрата българска езикова поддръжка която съм виждал. Просто казвам, че има някакъв проблем. Ще го изразя в следното: Инсталирам УСУ 9.0 Десктоп. Веднага след инсталацията ми излиза оповестяване, че има нови налични обновления за системата. Пускам ги от иконата която ми е оповестила това и се зарежда MUON по подразбиране. Тук е проблема. MUON-а дава грешка. Прозореца който съобщава за грешката не дава подробности в какво се състой грешката. От тук на татък няма MUON няма и Synaptic. Прочетох във форума и видях, че има и други които са забелязали същият бъг. Ще пробвам обновления само през Synaptic. Поздрави от мен. Иначе без преувеличение, това е най-добрата дистрибуция. В смисъл най-оформената.

Re: Проклетият Muon

МнениеПубликувано на: 22 Мар 2015, 19:58
от lokster
Много пъти тук сме казвали на потребителите да не използват Muon точно заради проблемите му. Оставили сме го в УСУ само заради потребители, които не искат да имат пакетен мениджър, а "пазар" за приложения (по модел на някои други ОС) - да си трошат главите с него. Честно казано ако достатъчно потребители се обявят против, с удоволствие ще го премахнем от стандартните приложения в УСУ.
Моя съвет е винаги да се използва Synaptic при инсталиране и актуализиране на пакети, и проблемите ще са доста по-малко.

Re: За Muon

МнениеПубликувано на: 23 Мар 2015, 09:38
от Илиян Илиев
Благодаря Ви момчета. Сега ще знам как да обновявам УСУ-то. Не знам дали ще може обаче иконката която уведомява потребителя за налични обновления да е по подразбиране свързана със Synaptic. Ще е по-добре. Поздрави от мен.

Re: Проклетият Muon

МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2016, 22:58
от hunter4o83
Само заради този Muon ще се откажа от УСУ.Допадна ми идеята за нещо Българско но това е ходене по нервите.За хора като мен които не са много на ти с Линукс това си е много ядове и псувни.