Панел - звук - Mute

Ако сте се сблъскали с някакъв бъг - тук е мястото да го докладвате.

Панел - звук - Mute

Мнениеот wavic » 26 Май 2014, 09:04

УСУ 9, live usb, i386.
Лапито ми е х64 и исках да го пробвам на флашката, че винаги си нося една с мен с УСУ и трябваше да му спра звука, вече не се сещам защо. Mute не проработи
wavic
Старши член
Старши член

Re: Панел - звук - Mute

Мнениеот lokster » 26 Май 2014, 10:24

Опитай като щракнеш с десен бутон върху иконката за звука, от "Избор на главен канал" да избереш вградената звукова карта.
Ако лаптопа има HDMI е възможно HDMI изхода да е избран по подразбиране като главен, и съответно контролите за звука се отразяват на него.
Това се прави еднократно, и после всичко е ОК (при мен е така). Това не е бъг, а особеност на настройката.
Възможно е обаче и да си има проблем със засичането на бутоните, така че ако това което написах не върши работа - кажи какъв ти е точно лаптопа.
"My mind is going. I can feel it. There is no question about it. I can feel it. I can feel it. I’m afraid."
Аватар
lokster
Администратор
Администратор

Мнениеот wavic » 26 Май 2014, 12:39

Причината е тази, която каза.
А как мога да си tile-на отворените приложения? В момента горе в дясно имам отворен браузър, до него е файлов мениджър. Просто провлачих прозорците им в ляво и в дясно и така. Но искам под тях да залепя още два например. Когато обаче се опитам да го направя с проризволни още две програми, те се качват или от горната страна по цялата ширина, или в дясно-ляво, по цялата височина на дисплея.
wavic
Старши член
Старши член

Мнениеот lokster » 26 Май 2014, 12:48

Хващаш първия прозорец и го буташ докато курсора ти допре някъде горната половина на левия ръб на екрана (не ъгъла!)
Втория - долната половина на левия ръб
Третия - горната половина на десния ръб
Четвъртия - долната половина на десния ръб
Това е най-простия начин. Ако ти трябва по-сложно подреждане - вероятно ти трябва някоя добавка към Kwin.
"My mind is going. I can feel it. There is no question about it. I can feel it. I can feel it. I’m afraid."
Аватар
lokster
Администратор
Администратор

Мнениеот wavic » 26 Май 2014, 13:15

Хах! Пробвах го това веднага, още преди да питам, ( логично е някак си ), но тогава не ми се беше получило. Може би мишката е била малко по-високо излъган от панелите. Мерси! :)
wavic
Старши член
Старши член

Назад към Бъгове