@stancho, Правилно си разбрал най-важното-искам да наблюдавам интерфейс.Но не е на друго у-во.Може би лошо съм обяснил.
Появи се бял дим от WiFi платката,придружен от характерен звук "пук",забодена в PCI слота на ПС-то с което работя.С други думи-изгоря.Другият начин да се свържа с WiFi мрежа е този,който съм описал,предполагам малко известен или непознат на масовия ползвател.
Единственият начин да видя мрежите е като вляза с админска парола в акцеспойнта и там от менютата избирам това което ми трябва.Да!В случая се явява като външно у-во(не се бях замислил).Но,според мен се явява и като LAN карта от дъното изнесена навън.Може и да греша.Това е стар,изпитан метод за връзка с WiFi мрежа при липса на WiFi карта.
Аз получавам интернет от съсед,който не е в съседната стая а в края на улицата и поради тази причина ми е много важно да намеря точно от къде идва сигнал,колко е завъртян (поляризиран) и как се променя.Естествено не ползвам щатната антенка на у-вото,а антена тип "Yaggy" (яги),не съм убеден,че така се изписва правилно на английски.
Приложението Wavemon",което работи с WiFi картата ми вършеше много добра работа.Имам нужда от подобно приложение,което ми показва какво "вижда" акцеспойнта или рутера(по същия начин става и с рутер).Това което виждам с Лиско не носи никаква информация-само показва наличните мрежи и едно число за силата на сигнала,което нито е в децибели,нито е в проценти.И при всяко мръдване на антената, докато търся сигнал,трябва да рефрешвам.Което се явява много статично, бавно и неточно,а на мен ми трябва да наблюдавам сигнал в реално време.Липсва ми информацията за "плуването" на сигнала,грешно приети пакети,повторно изпратени пакети ,с колко Мбит/с върви връзката м/у мен и рутера от който получавам сигнала.
Малко се поувлякох в обясненията,дано не съм отегчил читателите.
@stancho, този адон не ми върши разбота.Докато прочете всички мрежи страничката се рефрешва достатъчно бавно.
Ако правилно съм разбрал @stancho няма такова приложение.Или с две думи-надежда всяка оставете.Благодаря за отделеното време