Привет! Отново след месеци

Реших да опитам с Линукс Минт 17.1 , но резултатът обаче е същият. Този път (с Линукс Минт) освен инсталацията безпроблемно мина и обновяване на системата.Веднага след инсталиране ми се появи готов стартиран "Мениджър за обновяване" с предложения и аз ги приех и инсталирах всичките. Рестартирах. Нямаше резултат - същите проблеми си бяха на лице. Реших обаче ако трябва да "стрелям в тъмното" и взех че лекичко закачих края на мишената

. Изключих вградената на дъното звукова карта от BIOS- а и си купих "C-Media 8738 6ch." Доста разпространен и много читав звуков контролер. И... Жуженето и пукането в креатива спря. Хе хе, след 3 месеца мъки. Сега се чува ясно и чисто, но: Креатива пак си свири само на ляв канал - десният го няма, C-Media 8738 6ch. си свири само ляв преден и десен преден (5+1 немога да я пусна), а и с монитора и телевизора няма развитие. И сега немога да си обясня защо и от къде идваше това жужене и пукане, при положение че вградената на дъното зв. карта си работи съвсем нормално (а и другите също като рестартирам в WinXP).
Разбира се аз приемам забележката че несъм готов за Линукс а той е готов за мен, но аз използвам домашният си компютър предимно да си почивам. И ако няма да ми пуска филмите и музиката като хората.... Освен това не ми се струва естествено една ОС която е на 16 години безгрижно да може да прави нещо което ОС на година или две неможе. Е сигурно може, но как ли...? Затова не се отказвам - реших да пожертвам още няколко дни. Така или иначе WinXP скоро ще трябва да го сменям, тъй като планирам вече да си купя нещо I5 или I7 и да му сложа 16GBt RAM защото на член от семейството ми ще му е нужен. Тоя член може и да си мисли че като го купя - Той ще играе на него повече от колкото ще учи, но го чака малка изненада! Както и да е - ако някой има желание и идеи... Бих опитал да се преборя отново.