@Karlson мога ли да попитам откъде черпиш статистическата информация относно това колко са "бъгави" Ubuntu, и другите дистрибуции, та да правиш сравнения кое е по-бъгаво?
Canonical не са зарязали KDE защото е "бъгаво", а най-вече, защото искат да влагат финансови средства в собствената си работна среда Unity (съвсем логично).
KDE е проект, който съществуваше много преди Ubuntu, и ще продължи да съществува - със или без подкрепата на Canonical.
Естествено, бъгове има (не твърдя че няма) - както има във всяка една дистрибуция и работна среда. Но лично аз не съм попадал никъде на официална статистика, която да твърди че ubuntu има повече (или по-малко) бъгове от останалите дистрибуции. Ако има - посочи ми я и ще се съглася с теб (но това няма да промени нищо).
И за да сме наясно: УСУ8 не се бави защото има някакви бъгове или КДЕ не може да се инсталира/актуализира. Напротив - може. Пиша от напълно работещо УСУ8 с KDE 4.8.00.
Бави се, защото и двамата със Svetli имаме ДРУГИ по-важни ангажименти и не ни остава много време да генерираме диск с УСУ. А на практика сме готови за генериране на ISO. Ако хората го харесат - добре. Ако не го харесат - здраве да е.
Така че, не, нямаме НИКАКВИ технически пречки. Имаме чисто човешки пречки, най-вече липса на свободно време.
Уверявам те, че която и дистрибуция/среда да бяхме избрали за основа, винаги щяха да се намерят хора като теб, който да твърдят че е бъгава и не става за нищо (само защото не съвпада с неговата любима дистрибуция/среда)

"My mind is going. I can feel it. There is no question about it. I can feel it. I can feel it. I’m afraid."